Mire, mit, hogyan?

Ebben a rövid ismertetőben segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik a legjobb megoldásokat keresik vagy csak érdeklődnek a logózási lehetőségek, megoldások iránt.

A leggyakrabban használt megoldások, de korántsem az összes.

Nincs olyan, hogy 1 megoldás mindenre, ettől is szép ez a világ.

Röviden

Vinyl fólia

Bármilyen fóliavágásra alkalmas, plotter vagy vágógéppel kivágott minták, feliratok felvasalása.
Tartós megoldás, rengeteg féle szín és anyagválaszték. Pamutra, bőrre, poliészterre és kevertszálas termékekre is alkamazható.

Szublimáció

Hő és nyomás hatására a szublimációs festékkel nyomtatott minta poliészter alapanyagok "megfestésére" alkalmazható. Így készülnek a sportruházatok, bögrék, nyakpántok is. Tartós megoldás, pamutra nem működik.

DTF

A Direct to Foil eljárásban egy fólia hordozóra kerül kinyomtatásra a tetszőleges minta, ami utánna megkapja a ragasztóanyagot, így felvasalható könnyedén pamutra, poliészterre, kevertszálas anyagokra. Egészen kicsi minták is megoldható ezzel az eljárással.

Hímzés

Jól ismert eljárás, azonban minden mintához hímzőprogramot kell készíteni, így 1-2 darabnál ez igen költséges megoldás, de tartós és prémium hatást kelt.

Természetesen vannak még egyéb logózási technikánk, mint pl. a jól ismert szitázás, tampon nyomás, UV nyomás, stb., de a legtöbb esetben a fenti 4 eljárást vagy ezek összehangolt változatát alkalmazzuk.

Egyedi gyártás

Az egyedi csapat ruházat gyártásánál, a minták egy szublimációs papírra kerülnek a meghatározott szabásminta alapján, majd a kiválasztott alapanyag szublimációs eljárással "megnyomásra" kerül. Ezután következik a termékek szabás-varrása.
2024 Márciusától már nálunk is elérhető gyártási technológia.

A Vinyl

Alapvetően egy nagyon sokféle anyagválasztékkal rendelkező termékcsoportról beszélünk, amelyet hőpréssel vagy otthoni vasalóval is felvasalhatunk a legtöbb textil termékünkre. Léteznek, plüsis, gumírozott, lakkozott, glitteres, sötétben világítós fóliák stb. és ezeket egy plotterrel kivágva, majd a felesleges részeket kiszedve, applikáljuk a felületre. Az általunk használt prémium fóliák 60 fokon moshatóak és rétegelni is lehet őket, ami azt jelenti, hogy több színt is egymásre tudunk helyezni így gazdagítva a végeredményt. Nem nyomtatható, csak vágható.

A szublimáció

Ebben az eljárásban speciális nyomtatóval, speciális festékkel az erre gyártott hordozó papírra nyomtatunk. Amikor hőt és nyomást kap a papír, akkor a festék gáz halmazállapotúvá válik és megfesti a poliészter textil szálakat. Így a minta az anyaggal eggyé válik és sosem kopik le vagy ki. Ruházatok esetében a legjobb a 100% poliészter alapanyagok használata és abból is a fehér szín, (mivel fehéret nyomtatni itt nem lehet) de sötét mintákkal szürke vagy világosabb poliésztereket is meglehet festeni.
A speciális beovnattal rendelkező tárgyak pl.: bögrék, névjegyek, mágnesek, kulacsok is ezzek az eljárással készülnek. Nagyon tartós és szép végeredményt kapunk.

A DTF

Ez egy mondhatni, hogy új eljárás, olyan mintha direkt a pólóra nyomtatnánk, csak itt fóliára kerül a minta és kap egy ragasztópor felületet, így a fóliahordozóra nyomtatott minta könnyen szállítható és bármikor felvasalható. Pamutra, kevertszálasokra, szinte bármilyen anyagra felvaslható. Előnye, hogy nem kell szedni, mint a vinylt és egészen kicsi, akár fényképek, színátmenetes minták is készíthetőek vele. Otthoni nyomttóval nem nyomtatható, hiszen sok esetben sötét pólókra tervezett mintáknál kell fehér alányomást alkalmazni.

Hímzés

Jól imert eljárás, de szépen hímezni, ma is külön odafigyelést igényel és ennek a sava-borsa a tökéletes hímzőprogram elkészítése. 1-2 terméknél nem javasolt eljárás, mert a hímzőprogram készítés drága (ugyan csak 1x-i költség), de tartóssága megkérdőjelezhetetlen. Szinte bármilyen színkombináció megoldható, sőt sokan készítenek felvarrókat is.

Kérdésed van?

Amennyiben egyéb logózási technológiákról szeretnél még többet megtudni vagy különleges anyagról van szó, akkor írj nekünk és igyekszünk segíteni.